top of page

Dance Resources during COVID season

Έγινε ενημέρωση: 13 Απρ 2020

Πόροι, πηγές και εκπαιδευτικές προτάσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει η παγκόσμια κοινότητα χορού για την αντιμετώπιση του Coronavirus

Της Καρολίνας Παππού

Η εξάπλωση του κοροναϊού είναι πρωτόγνωρη κατάσταση ύπαρξης για όλους μας. Για τους χορευτές, οι οποίοι εξασκούνται σε καθημερινή βάση, ο εγκλεισμός και ο χωροταξικός περιορισμός αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξή τους.

Οι χορευτές δεν συνηθίζουν να δουλεύουν διαδικτυακά εξ 'αποστάσεως μια και ο κόσμος όπου ανήκουν λειτουργεί μέσα από μαθήματα, σεμινάρια, πρόβες και παραστάσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι δάσκαλοι δυσκολεύονται να μεταφέρουν τη γνώση στους μαθητές τους, εφόσον η διαδικτυακή κινησιολογική εκπαίδευση στερείται της βιωματικής μεθοδολογίας ως προς τη σωματική έκφραση. Στο χορό το τρίπτυχο: σώμα, ψυχή και νους αποτελεί μια αδιαίρετη ενότητα.

Το φλέγον ερώτημα είναι: τι πρέπει να κάνουν όσοι ανήκουν στον κόσμο του χορού;

Συγκεντρώσαμε κάποιους από τους πιο χρήσιμους πόρους, πηγές και προτάσεις για την αντιμετώπιση του ιού:

Μείνετε ενημερωμένοι

Σχεδιάστε προσεκτικά τις εκδηλώσεις που προγραμματίσατε για την τρέχουσα χρονιά.

Αν είχατε προγραμματίσει μια παράσταση, ένα φεστιβάλ, σεμινάρια ή summer intensive courses είναι λογικό να αναρωτιέστε τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον σχετικά με τα μέτρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των κυβερνήσεων.

Επειδή κανείς δεν γνωρίζει τι έπεται είναι καλό να συνεχίστε να εργάζεστε ως προς την ανάπτυξη των ήδη προγραμματισμένων project σας.

Προετοιμάστε την επιχείρησή σας

Όλοι οι εργοδότες και οι ιδιοκτήτες σχολών και studio χορού θα πρέπει να διαβάσουν τον οδηγό από το CDC (Centers for Disease Control and Prevention), με πληροφορίες για τα πάντα: από την άδεια ασθενείας μέχρι την απολύμανση του χώρου σας.

Μάθετε ποια είναι τα δικαιώματά σας

Τα δικηγορικά γραφεία διαθέτουν νομικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προστασίας των επιχειρήσεων ή των μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Επικοινωνήστε κατά τη διάρκεια αυτού του αβέβαιου χρόνου και ενημερωθείτε σχετικά με τις λίστες πρόσθετων κυβερνητικών πόρων.

Φροντίστε την ψυχική σας υγεία και επικοινωνήστε με τις ανάγκες σας

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε ανησυχία, φόβο ή στεναχώρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Φροντίστε τον εαυτό σας, μοιραστείτε τις ανησυχίες σας με συναδέλφους, ενταχθείτε σε συμβουλευτικές ή θεραπευτικές ομάδες που επικοινωνούν διαδικτυακά.

Προσαρμογή στη διαδικτυακή μάθηση

Καθώς τα σχολεία και οι σχολές παραμένουν κλειστά, πολλοί εκπαιδευτικοί αναρωτιούνται πώς να διδάξουν χορό. Το κάλεσμα των μαθητών σας για τη δημιουργία διαδικτυακών ομάδων λύνει πρόσκαιρα το ζήτημα της επικοινωνίας ανάμεσά σας. Στο πλαίσιο τηλέ-συναντήσεων μπορείτε να κάνετε θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα χορού, καθώς και να συζητήσετε σχετικά με αυτά.


Παρακολούθηση on line και διαδικτυακών μαθημάτων- σεμιναρίων

Κολλημένοι στο σπίτι! Ένα εκτενές σερφάρισμα στο ίντερνετ αποκαλύπτει μια πλούσια και αξιόλογη γκάμα από διαδικτυακά μαθήματα χορού που προσφέρουν δωρεάν διάσημοι χορευτές όπως οι Άκραμ Καν, Ταμάρα Ρόχο, Μαρία Κορεβα.

Αξιόλογo και άριστα οργανωμένο είναι το project της πρώην σολίστ του New York City Ballet Κάθριν Μόργκαν. Η ίδια επιμελείται το προσωπικό της κανάλι με τίτλο ‘Kathryn Morgan’ s Youtube channel’ όπου παρουσιάζει περισσότερα από 300 βίντεο με τεχνικές μπαλέτου και λεπτομερή ανάλυση των βημάτων από variations, όπως «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».


Ζητήστε βοήθεια

Τα τμήματα των δήμων ανά την Ελλάδα όπως τα παρακάτω: Διεύθυνση Πολιτισμού, Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ συντονίζονται από αρμόδια πρόσωπα και δημοτικούς συμβούλους που γνωρίζουν πληροφορίες σχετικές με κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια. Επιπλέον μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προετοιμασία για τις οικονομικές επιπτώσεις ή λύσεις της τρέχουσας κρίσης.

Συνεχίστε να δημιουργείτε

Η δημιουργικότητα είναι το καλύτερο και το δραστικότερο αντίδοτο στην τρέχουσα κατάσταση.

Χρησιμοποιείστε τη δημιουργικότητα σας κι επιστρατεύστε κάθε ιδέα που σας έρχεται στο μυαλό, κάνοντας ένα brainstorming. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας μπορεί να μην είναι άμεσα ορατά, αλλά θα έχουν μακροπρόθεσμα θετική επίδραση στο μελλοντικό έργο σας.

93 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων